FAQ's - Veel gestelde vragen

Hieronder kan je de veelgestelde vragen door klanten lezen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan eenvoudig contact op via e-mail.

Bestellen en bewaren

Wat als ik 2 verschillende sterktes nodig heb?

Als je 2 verschillende sterktes nodig hebt, kun je eenvoudigweg 2 paar kleurlenzen bestellen in de sterktes die je nodig hebt. Vervolgens kun je één paar dragen en het andere paar bewaren als reserve. Op deze manier heb je altijd een reservepaar bij de hand mocht dat nodig zijn. Zo kun je zorgeloos genieten van onze kleurlenzen, wetende dat je een back-up hebt voor elke sterkte die je nodig hebt

Hoe bewaar ik mijn kleurlenzen het beste?

Om je kleurlenzen optimaal te bewaren, raden we aan om een schone lenzenhouder te gebruiken en deze regelmatig te vervangen, bij voorkeur elke drie maanden. Zorg ervoor dat je de lenzenhouder na elk gebruik grondig reinigt met lenzenvloeistof en deze goed laat drogen voordat je hem weer gebruikt. Bewaar je lenzen nooit in kraanwater of speeksel, maar altijd in lenzenvloeistof. Dit zorgt voor de beste hygiëne en verlengt de levensduur van je kleurlenzen.

Contactlenzen

Hoelang kan ik de lenzen dragen?

Het is belangrijk om de jaarlenzen volgens de aanbevolen duur te dragen, meestal ongeveer 12 maanden, en ze regelmatig te vervangen. Als de lenzen niet meer goed schoon te krijgen zijn of tekenen van slijtage vertonen, is het belangrijk om ze te vervangen, zelfs als de 12 maanden nog niet voorbij zijn. Het naleven van de vervangingsrichtlijnen is cruciaal om de gezondheid van je ogen te behouden. 

Kan ik slapen met mijn lenzen in?

Wij raden dit sterk af. Het wordt over het algemeen afgeraden om met kleurlenzen te slapen vanwege het risico op oogirritatie, infectie en andere complicaties. Kleurlenzen, net als gewone contactlenzen, kunnen de hoeveelheid zuurstof die de ogen bereikt verminderen wanneer ze langdurig worden gedragen, vooral tijdens het slapen. Dit kan leiden tot droge, rode, jeukende ogen en het verhoogt het risico op infecties. Daarom is het belangrijk om kleurlenzen 's nachts uit te doen. 

Hoe kan ik mijn lenzen schoonmaken?

Onze All-in-One lenzenvloeistof is uitermate geschikt voor al onze lenzen.

Om je lenzen schoon te maken, volg je deze stappen:

  1. Was je handen grondig met zeep en droog ze af met een pluisvrije handdoek.
  2. Plaats de lens in je handpalm en voeg een paar druppels aanbevolen lenzenvloeistof toe.
  3. Wrijf zachtjes met je vinger over de lens gedurende ongeveer 20 seconden om vuil en resten te verwijderen.
  4. Spoel de lens vervolgens af met de lenzenvloeistof en controleer of er geen vuil meer op zit.
  5. Plaats de schone lens in een lenshouder en vul deze met verse lenzenvloeistof.
  6. Herhaal deze stappen voor de andere lens.

Hoe vaak moet ik mijn lenzenhouder vervangen?

Het wordt aanbevolen om je lenzenhouder elke drie maanden te vervangen, zelfs als je hem regelmatig schoonmaakt. Dit helpt bij het verminderen van het risico op bacteriële besmetting en infectie. Door regelmatig je lenzenhouder te vervangen, zorg je voor een optimale hygiëne tijdens het bewaren van je lenzen. Vergeet niet om de lenzenhouder na elk gebruik grondig te reinigen met lenzenvloeistof en deze goed te laten drogen voordat je hem opbergt.

Verzending

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?

Bestellingen die op werkdagen vóór 23.00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden.

Houd er rekening mee dat levertijden kunnen variëren, afhankelijk van je locatie en eventuele onvoorziene omstandigheden. Je ontvangt een bevestigingsmail met trackinginformatie zodra je bestelling is verzonden, waarmee je de leverstatus kunt volgen.

Voor Nederland en België resulteert dit doorgaans in levering binnen 1 tot 2 werkdagen.

Voor Duitsland kan de levertijd variëren van 3 tot 4 werkdagen.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Nadat je bestelling is verzonden, ontvang je een verzendbevestiging met een trackingnummer. Hiermee kun je de actuele status van je pakket volgen via de website van onze bezorgpartner. 

Bestellen & betalen

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken?

Je kunt bij ons betalen met iDEAL, creditcards, Bancontant, Paypal of achteraf betalen via Klarna. 

 

Gratis verzending boven de €50,- Voordeel
Binnen 24 uur verzonden Snelle Levering
Veilig Afrekenen Veilige betaling