Hoe lang kun je kleurlenzen op een dag dragen?

Hoe lang kun je kleurlenzen op een dag dragen?


Kleurlenzen zijn niet alleen een leuke manier om je look te veranderen, maar ze kunnen ook je zelfvertrouwen een boost geven. Maar hoe lang kun je eigenlijk kleurlenzen op een dag dragen voordat je je ogen overbelast?

 De 12-uurs regel:

De algemene richtlijn voor het dragen van kleurlenzen is de 12-uurs regel. Dit betekent dat je de lenzen niet langer dan 12 uur per dag zou moeten dragen. Het is belangrijk om je ogen rust te geven en ze de kans te geven om te ademen na een lange dag van dragen.

Waarom 12 uur?

Langdurig dragen van lenzen kan leiden tot oogirritatie, droogheid en ongemak. Door je lenzen niet langer dan 12 uur per dag te dragen, verklein je het risico op deze problemen en zorg je ervoor dat je ogen gezond en comfortabel blijven.

Luister naar je lichaam:

Het is ook belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te letten op eventuele tekenen van ongemak. Als je merkt dat je ogen droog aanvoelen, rood worden of gaan jeuken, is het tijd om je lenzen uit te doen en je ogen rust te geven.

Regelmatig onderhoud:

Naast het naleven van de 12-uurs regel, is het ook cruciaal om je lenzen regelmatig te reinigen en te desinfecteren. Dit helpt om bacteriën en vuil te verwijderen en je ogen gezond te houden.


Hoewel het verleidelijk kan zijn om je kleurlenzen de hele dag te dragen, is het belangrijk om de 12-uurs regel in gedachten te houden en je lenzen niet langer dan 12 uur per dag te dragen. Door goed voor je lenzen te zorgen en naar je lichaam te luisteren, kun je ervoor zorgen dat je ogen gezond en comfortabel blijven terwijl je geniet van je nieuwe look.
Regresar al blog