Tips voor het Veilig Dragen van Kleurlenzen: Alles Wat Je Moet Weten

De draagtijd van kleurlenzen:

Kleurlenzen zijn verkrijgbaar in verschillende types, waaronder daglenzen, maandlenzen en jaarlenzen. De draagtijd kan variëren afhankelijk van het type kleurlens dat je gebruikt:

  1. Daglenzen: Daglenzen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik gedurende een dag. Ze bieden gemak en hygiëne, omdat ze na gebruik worden weggegooid. Draag daglenzen niet langer dan één dag.

  2. Maandlenzen: Maandlenzen kunnen gedurende een maand worden gedragen voordat ze moeten worden vervangen. Zorg ervoor dat je ze dagelijks reinigt en desinfecteert,

  3. Jaarlenzen: Jaarlenzen zijn ontworpen om gedurende een jaar te worden gedragen voordat ze moeten worden vervangen. Het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen en te desinfecteren en de vervaldatum in de gaten te houden.

Belangrijke tips:

  • Draag kleurlenzen niet langer dan de aanbevolen draagtijd om oogirritatie en infecties te voorkomen.
  • Vergeet niet om je contactlenzen voor het slapengaan uit te doen. Het is niet veilig om met lenzen te slapen, omdat dit het risico op ooginfecties en andere complicaties kan vergroten.
  • Raadpleeg direct een oogarts als je symptomen van een ooginfectie ervaart, zoals roodheid, pijn of wazig zicht.

Het dragen van kleurlenzen kan een leuke manier zijn om je oogkleur te veranderen en je look te verfraaien. Het is echter belangrijk om ze op een verantwoorde manier te gebruiken. Vergeet niet om je lenzen voor het slapengaan uit te doen.


Older Post Newer Post

Spend €50 for free shipping No Extra Costs
Shipped within 24 hours Fast delivery
Secure check out Secure payment